© @MrOfColorsPhotography

Wat is een wedstrijdteam precies?
Een wedstrijdteam is een groep dansers die word uitgekozen door middel van een auditie. In het begin van het dansjaar worden er audities gehouden. Tijdens deze audities gaan we kijken wie er in het demoteam komen. We kijken dan naar: Dansvaardigheid, uitstraling, lef en inzet.
Als je door bent tijdens de auditie ga je in de weken daarop trainen met de docent voor een ‘demo’. Een demo is een mix van verschillende stijlen en muziek, waarin je je als groep zo goed mogelijk presenteert. Met deze demo treed je op tijdens optredens, maar ook tijdens wedstrijden.

Wat word er van je verwacht?
Wij verwachten van leerlingen die in een wedstrijdteam zitten, dat ze inzet en movtivatie geven. Bij elke training/wedstrijd/optreden aanwezig zijn. Mocht je een training niet aanwezig zijn, altijd afmelden bij de dansschool. Mocht je bij een wedstrijd of optreden niet aanwezig kunnen zijn, zo ver mogelijk van te voren afmelden bij de dansschool. Ben je te vaak niet aanwezig, kan je uit het wedstrijdteam geplaatst worden.

Wat word er van de familie verwacht?

Net zoals in elke andere sport, speelt familie een rol. Als we naar wedstrijden of optredens gaan, verwachten we dat de ouders/familie een keer rijden. Via mail word aangegeven welke rij indeling wij hebben gemaakt, mocht het bijvoorbeeld op die dag niet uitkomen, moet er zelf vervanging worden geregeld. In het begin van het jaar krijgt iedereen een lijst met namen en telefoonnummers van alle leerlingen in het demoteam en kan er onderling worden overlegd of geruild. Als u de beurt heeft om te rijden, gaan we ervan uit dat er 4 leerlingen in de auto passen. U bent niet verplicht op een wedstrijd/optreden te blijven, u kunt bijvoorbeeld ook brengen en halen.
U bent natuurlijk als u niet hoeft te rijden ook van harte welkom met alle vrienden en familie. Support kunnen we altijd gebruiken.

Optredens en wedstrijden

Wedstrijdteams kunnen op elke mogelijke manier optreden, voorbeelden van optredens zijn: Wijkfeesten, opening van winkels, open dagen van scholen, feesten, gala’s, sportevenementen, videoclips, films, alles is mogelijk.

Wedstrijden kunnen overal in Nederland plaats vinden, voorbeelden van plaatsten zijn: Assen, Leek, Drachten, Zwolle, Apeldoorn, Hoofddorp, Arnhem, Delfzijl, Ulft, Amsterdam en Beverwijk. Sinds een paar jaar zijn wij ook actief in de internationale wedstrijden. Europees kampioenschappen en wereld kampioenschappen. We kijken per jaar en per demoteam welke teams hiervoor geschikt zijn.

Kleding
Elke jaar gaat Malu Dance Company op zoek naar een super outfit voor elk wedstrijdteam, dit is een groot karwei omdat we veel winkels af moeten voor net dat juiste kledingstuk voor de juiste prijs. Veel kleding laten we maken of drukken. We proberen om een flitsend outfit samen te stellen waarin de leerlingen zich goed voelen, maar ook goed in kunnen dansen. We gaan ervan uit dat elke demoteam 1 dansjaar met kleding doet. Dans jij het hele dansjaar 2019 – 2020 uit bij Malu Dance Company, mag jij je wedstrijdteam kleding aan het eind van het dansjaar houden. Stopt je met dansen tijdens het dansjaar, moet jij je kleding inleveren zodat we vervanging kunnen regelen voor jouw plek in het demoteam. We vragen de leerlingen alleen de kleding te dragen voor wedstrijden en optredens en zo min mogelijk te wassen ivm kleurverschil en slijtage.

Kosten wedstrijdteam
Als je bent aangenomen in een wedsstrijdteam voor jeugd, train je 1 uur en 30 minuten, hier betaal je in het dansjaar 2021 – 2022 € 35,- euro per maand voor, dat is inclusief de extra les op een andere dag. Ben je aangenomen in een demoteam voor seniors, train je 4 uur en betaal je € 50,- euro per maand, inclusief een extra les op een andere les. Naast de demoteam is dans je ook een reguliere les op een andere dag. Dit zit bij het lesgeld in. We merken dat het niveau hier door sneller stijgt.

Naast de lidmaatschap kosten, zijn er kosten voor kleding. Malu Dance Company koopt kleding in en vraagt hiervoor een bijdrage van € 50,- euro per kind per jaar. We proberen het natuurlijk zo goedkoop mogelijk te houden, soms zitten we hier onder en soms zitten we erboven. Mochten we onder de € 50,- euro zitten, krijgt u natuurlijk dat geld terug. Deze kleding huur je als ware een heel jaar van Malu Dance Company en mocht jij het hele jaar tot na de voorstelling uit dansen, mag je deze kleding houden. Stopt jij tijdens het dansjaar, moet de kleding worden ingeleverd, zodat wij vervanging kunnen regelen voor jouw plek in het team.

Wedstrijdteams die mee doen aan wedstrijden betalen per wedstrijd de entree. Dit varieert van € 4,- tot € 15,-. Vaak word de entree van de demoteams van te voren in de les verzamelt en kunnen familie die komt kijken bij de deur van de wedstrijd hun entree bewijs kopen.

Overige activiteiten wedstrijdteams
Als wedstrijdteam ben je natuurlijk naast dat je keihard traint om de beste performance op het podium neer te zetten, ook een grote groep met vrienden en vriendinnen. Je danst elke week met elkaar en op wedstrijden en optredens trekt je met elkaar op. Om deze samenwerking te bevorderen plannen we elk jaar een team uitje. Dit kan met alle teams zijn, maar ook per demoteams apart.