Breakdance

Sinds een aantal jaar is er ook binnen Malu Dance Company  Assen de mogelijkheid om Breakdance te leren. De lessen worden gegeven door een professioneel Breakdancer.


Breakdance is ontstaan eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York. Dj’s in die tijd, zoals Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc, begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien (hier is de naam van afgeleid). Breakdance is uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekendstond als electro, en zich later ontwikkelde tot hiphop en rap. De gettoblaster maakte het mogelijk om in de open lucht te breakdancen. De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander ‘steelt’ wordt dat biten genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan (het zou dus een mond voor moeten stellen). Originaliteit komt vaak terug in de hiphop.

Tijdens de lessen worden de basistechnieken van  Breakdance aangeleerd. Deze gaan gepaard met krachttraining en flexibiliteit. Je leer de vetste moves and tricks, zoals op je hoofd staan en springen op je handen.

Wil jij nou ook een echte b-boy of b-girls worden? Meldt je dan nu aan!