• Modern

  ModernModern is een dansstijl die is ontstaan vanuit klassiek ballet. Het verschil is dat bij modern je armen, benen en voeten niet altijd gestrekt hoeven te zijn. Erg fijn voor minder ervaren dansers en de minder flexibelen onder ons. In moderne dans kun je al je gevoelens, frustraties en emoties kwijt. Deze stijl combineer ik met danselementen vanuit de jazz. Jazz is gebaseerd op populaire muziek zoals top40, rock en R&B. De basis komt ook hier weer voort vanuit klassiek alleen bij jazz combineer je de oefening/choreografie met strakkere bewegingen, zoals isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, borstkas en bekken (heupen).
  • Mendie Mol

   Mendie Mol

   Mendie Mol danst al vanaf het begin van Malu Dance Company bij ons. Ze was de jongste leerling die bij ons binnen kwam lopen, en na 10 jaar is ze uitgegroeid tot 1 van onze top docenten. Ze geeft dit dansjaar de modern/jazz lessen op de dinsdag in Assen. Mendie danst zelf bij demoteam MDC en

   Mendie Mol danst al vanaf het begin van Malu Dance Company bij ons. Ze was de jongste leerling die bij ons binnen kwam lopen, en na 10 jaar is ze uitgegroeid tot 1 van onze top docenten.

   Ze geeft dit dansjaar de modern/jazz lessen op de dinsdag in Assen. Mendie danst zelf bij demoteam MDC en is in 2014 met haar team 11e geworden op de wereld kampioenschappen in Glasgow.

    

 • Wedstrijd teams

  Wedstrijd teams

  Over

  Ben jij nou helemaal weg van dansen? En heb jij ook nog eens een talent? Dan is het misschien iets voor jouw om deel te nemen aan 1 van de demoteams van Malu Dance Company! Malu Dance Company heeft in totaal over alle vestigingen 8 wedstrijdteams en elk jaar met de start van het nieuwe seizoen houden wij audities voor onze wedstrijdteams en iedereen is vrij om aan deze wedstrijdteams mee te doen. Tijdens deze audities word je op een aantal zaken beoordeeld zoals onder andere: talent, uitstraling, teamgeest etc. Een auditie duurt een uur tot maximaal anderhalf uur en naderhand word er door de docent(en) een wedstrijdteam gevormd. Wanneer je eenmaal in een wedstrijdteam zit betekend dit dat jij onderdeel bent van het 'uithangbord' van Malu dance Company. Je moet hard trainen en naast de wedstrijdteam lessen moet je 1 normale dansles volgen. Een wedstrijdteam les duurt anderhalf uur per week, wat betekend dat je in totaal dus minimaal 2 en half uur per week gaat dansen. Jaarlijks doe je dan mee aan een aantal wedstrijden. Zo doet Malu Dance Company bijvoorbeeld mee aan wedstrijden van UDO Nederland. Tevens kan het zijn dat je af en toe moet optreden tijdens een festival of ander evenement. Wil je meer weten over hoe een wedstrijdteam werkt en wat er word verwacht, lees dan ons Demoteam Protocol.

  Huidge Teams

  • MDC
  • Fatality Leek
  • Street Knowledge
  • Sonic Boom
  • Liquid Motion
  • Demoteam Oosterwolde
  • Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen is ooit begonnen met dansen voor de spiegel en is inmiddels al jaren de drijvende kracht achter dansschool Malu Dance Company in Assen, Leek en Oosterwolde. Ongeveer 16 jaar geleden begon Malu Rosa Jansen met haar eerste dansteam. Dat dit een succes is geworden valt af te lezen aan de schat aan ervaring welke zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan.Zo heeft MDC met bekende en populaire Nederlandse acts uit de muziekwereld opgetreden, denk hierbij aan; Yes R, Darryl, Gio, Opgezwolle, THC, JP Ballin, Sidney Samson. Ook heeft MDC gedanst in diverse videoclips, onder andere met BS-ONE en “Drop die Beat” van K-Liber. Onlangs heeft Malu gespeeld in de videoclip van Frits Bricks ft Heinek’n ft Kempi – Geldwolf en JPB – Ondersteboven. Dat Malu naast professioneel dansen ook professioneel les geeft blijkt uit het feit dat een van haar demoteams goed mee draaien op internationaal niveau. Haar jonge maar nu al succesvolle carrière heeft Malu natuurlijk niet enkel te danken aan het dansen voor de spiegel, ze is inmiddels geruime tijd afgestudeerd aan de dansopleiding in Heerenveen, tevens heeft ze stages gevolgd in Groningen bij “The UDC” en in Amsterdam bij grote namen als Vincent Vianen en Shaker (bekend van SYTYCD). Als hoogtepunt heeft Malu een volledige stage afgerond in New York (USA). Al deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat Malu veelal gevraagd word als vakkundig jurylid bij danswedstrijden, ook is ze dans-begeleidings-coach bij het jaarlijkse terugkerende danskamp.

   In 2014 is Malu Rosa Jansen met haar team MDC afgereisd naar de wereld kampioenschappen streetdance in Schotland en heeft zij met haar team een 11e plek weten te behalen.Kortom de danschool van Malu Rosa Jansen is een plek waar iedereen terecht kan om op zijn of haar niveau te dansen op een leuke, gezellige maar vooral professionele manier!

   Skills

   • Dansen
   • Lesgeven
   • Organiseren
   • Gezellige sfeer

   Resultaten

   • Verschillende nederlandse titels
   • 6e op EK & 11e op WK
 • Breakdance

  Breakdance

  Over

  Sinds een aantal jaar is er ook binnen Malu Dance Company  Assen de mogelijkheid om Breakdance te leren. De lessen worden gegeven door een professioneel Breakdancer.
  Breakdance is ontstaan eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York. Dj’s in die tijd, zoals Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc, begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien (hier is de naam van afgeleid). Breakdance is uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekendstond als electro, en zich later ontwikkelde tot hiphop en rap. De gettoblaster maakte het mogelijk om in de open lucht te breakdancen. De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander 'steelt' wordt dat biten genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan (het zou dus een mond voor moeten stellen). Originaliteit komt vaak terug in de hiphop.

  Tijdens de lessen worden de basistechnieken van  Breakdance aangeleerd. Deze gaan gepaard met krachttraining en flexibiliteit. Je leer de vetste moves and tricks, zoals op je hoofd staan en springen op je handen.

  Wil jij nou ook een echte b-boy of b-girls worden? Meldt je dan nu aan!

   

 • Streetjazz

  Over

  Sinds enkele jaren geeft Malu Dance Company ook lessen in Street Jazz. Street Jazz z is een mix van streetdance en jazzdance. De bewegingen zijn gericht op strakke en flitsende bewegingen die je ook in videoclips ziet. Tijdens deze les wordt er op een swingende manier gewerkt aan techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding, coördinatie, goede conditie en een danscombinatie.Op deze manier leer je op een leuke manier jazztechnieken aan, traint je spieren en krijg je ook onderwijs in de passen van het Streetdance. Street Jazz is een funky dansles voor zowel jongens als meisjes.

  Hieronder nog een korte uitleg van beide stijlen.

  Streetdance
  Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die  zijn ontwikkeld op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen. Deze ontstonden in de jaren 70.
  Streetdance is een (dans)sport waarbij  improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen.

  Jazzdance
  Jazzdance, ook wel jazzballet of jazzdans genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur veel lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en ook de muziek zijn vele malen losser.
  De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. De oorsprong van het woord jazzballet is onbekend. Waarschijnlijk stamt de benaming gewoon uit de verwarring met de originele jazzdance, wat altijd al een moderne variant van klassiek ballet was. In de jaren 1970 kwam de disco op en kwam er een splitsing in de "moderne" muziek.

  • Mendie Mol

   Mendie Mol

   Mendie Mol danst al vanaf het begin van Malu Dance Company bij ons. Ze was de jongste leerling die bij ons binnen kwam lopen, en na 10 jaar is ze uitgegroeid tot 1 van onze top docenten. Ze geeft dit dansjaar de modern/jazz lessen op de dinsdag in Assen. Mendie danst zelf bij demoteam MDC en

   Mendie Mol danst al vanaf het begin van Malu Dance Company bij ons. Ze was de jongste leerling die bij ons binnen kwam lopen, en na 10 jaar is ze uitgegroeid tot 1 van onze top docenten.

   Ze geeft dit dansjaar de modern/jazz lessen op de dinsdag in Assen. Mendie danst zelf bij demoteam MDC en is in 2014 met haar team 11e geworden op de wereld kampioenschappen in Glasgow.

    

 • Hiphop – Streetdance

  Hiphop – Streetdance

  Over

  Een van de meest populaire dansstijlen van de afgelopen jaren is natuurlijk Hiphop - Streetdance. Ook bij Malu Dance Company word er les gegeven in deze fantastische dansstijlen wat tegenwoordig meer als een mix word gegeven. Hieronder een korte uitleg, geschiedenis van beide stijlen.Hip hop omvat een aantal stijlen zoals streetdance, popping, locking en breakdance. Streetdance is een wat mildere vorm van hiphop.  Bij Malu Dance Company word een mix van Hiphop en Streetdance gegeven. Het voordeel van de mix is dat alle basisonderdelen aanbod komen. Want niets is zo belangrijk om eerst de basis onder de knie te hebben voordat je doorgaat naar de volgende stap.Muziekgebruik van beide dansstijlen sluit op elkaar aan. De wat toegankelijkere muziekstukken voor streetdance zijn perfect voor de jongere kids. Rauwe en stoere muziek sluit later goed aan op de streetdance/hip hop lessen. Hieronder een wat uitgebreidere uitleg van de stijlen Hiphop en Streetdance

  HIPHOP
  Hiphop is een kruising tussen breakdance en streetdance. Het is iets losser dan streetdance en er worden ook geen acrobatische kunsten uitgehaald zoals bij breakdance.Het is net iets meer “up-to-date”. Voor hip-hop moet je wel gevoel hebben, je moet het ritme kunnen voelen. Hip-hop dansen is heel intensief, na een uurtje les ben je aardig vermoeid. Bij een les hiphop leer je als eerste “bouncen” dat is door je knieën gaan op het ritme van de muziek. Als dat je goed lukt kan je steeds verder met danspassen. De passen zijn vaak los en erg apart. Ook krijg je veel verschillende opstellingen bij de dansen en moet je de bewegingen heel “groot” maken.

  STREETDANCE
  Streetdance is begin jaren ’80 in New York ontstaan. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst: streetdance. Door de enorme technische ontwikkeling in die tijd werd er een nieuwe manier van muziek afspelen ontdekt; scratchen. Hierbij ontwikkelde de mensen een bijpassende dansstijl. Ook in Europa doken groepjes jongeren op die verschillende soorten van streetdance beoefenden. De definitieve doorbraak in Europa kwam er pas in de jaren ’90. De dansstijl had invloed op mode, videoclips, graffiti, DJ’s, scratchers, rappers en meer. Ook op films had het veel invloed. De ene film na de andere kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur.

  • Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen is ooit begonnen met dansen voor de spiegel en is inmiddels al jaren de drijvende kracht achter dansschool Malu Dance Company in Assen, Leek en Oosterwolde. Ongeveer 16 jaar geleden begon Malu Rosa Jansen met haar eerste dansteam. Dat dit een succes is geworden valt af te lezen aan de schat aan ervaring welke zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan.Zo heeft MDC met bekende en populaire Nederlandse acts uit de muziekwereld opgetreden, denk hierbij aan; Yes R, Darryl, Gio, Opgezwolle, THC, JP Ballin, Sidney Samson. Ook heeft MDC gedanst in diverse videoclips, onder andere met BS-ONE en “Drop die Beat” van K-Liber. Onlangs heeft Malu gespeeld in de videoclip van Frits Bricks ft Heinek’n ft Kempi – Geldwolf en JPB – Ondersteboven. Dat Malu naast professioneel dansen ook professioneel les geeft blijkt uit het feit dat een van haar demoteams goed mee draaien op internationaal niveau. Haar jonge maar nu al succesvolle carrière heeft Malu natuurlijk niet enkel te danken aan het dansen voor de spiegel, ze is inmiddels geruime tijd afgestudeerd aan de dansopleiding in Heerenveen, tevens heeft ze stages gevolgd in Groningen bij “The UDC” en in Amsterdam bij grote namen als Vincent Vianen en Shaker (bekend van SYTYCD). Als hoogtepunt heeft Malu een volledige stage afgerond in New York (USA). Al deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat Malu veelal gevraagd word als vakkundig jurylid bij danswedstrijden, ook is ze dans-begeleidings-coach bij het jaarlijkse terugkerende danskamp.

   In 2014 is Malu Rosa Jansen met haar team MDC afgereisd naar de wereld kampioenschappen streetdance in Schotland en heeft zij met haar team een 11e plek weten te behalen.Kortom de danschool van Malu Rosa Jansen is een plek waar iedereen terecht kan om op zijn of haar niveau te dansen op een leuke, gezellige maar vooral professionele manier!

   Skills

   • Dansen
   • Lesgeven
   • Organiseren
   • Gezellige sfeer

   Resultaten

   • Verschillende nederlandse titels
   • 6e op EK & 11e op WK
  • Featured Video Play Icon

   Joel Middelbos

   joel_middelbos_111013_1019

 • Selectie

  • Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen is ooit begonnen met dansen voor de spiegel en is inmiddels al jaren de drijvende kracht achter dansschool Malu Dance Company in Assen, Leek en Oosterwolde. Ongeveer 16 jaar geleden begon Malu Rosa Jansen met haar eerste dansteam. Dat dit een succes is geworden valt af te lezen aan de schat aan ervaring welke zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan.Zo heeft MDC met bekende en populaire Nederlandse acts uit de muziekwereld opgetreden, denk hierbij aan; Yes R, Darryl, Gio, Opgezwolle, THC, JP Ballin, Sidney Samson. Ook heeft MDC gedanst in diverse videoclips, onder andere met BS-ONE en “Drop die Beat” van K-Liber. Onlangs heeft Malu gespeeld in de videoclip van Frits Bricks ft Heinek’n ft Kempi – Geldwolf en JPB – Ondersteboven. Dat Malu naast professioneel dansen ook professioneel les geeft blijkt uit het feit dat een van haar demoteams goed mee draaien op internationaal niveau. Haar jonge maar nu al succesvolle carrière heeft Malu natuurlijk niet enkel te danken aan het dansen voor de spiegel, ze is inmiddels geruime tijd afgestudeerd aan de dansopleiding in Heerenveen, tevens heeft ze stages gevolgd in Groningen bij “The UDC” en in Amsterdam bij grote namen als Vincent Vianen en Shaker (bekend van SYTYCD). Als hoogtepunt heeft Malu een volledige stage afgerond in New York (USA). Al deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat Malu veelal gevraagd word als vakkundig jurylid bij danswedstrijden, ook is ze dans-begeleidings-coach bij het jaarlijkse terugkerende danskamp.

   In 2014 is Malu Rosa Jansen met haar team MDC afgereisd naar de wereld kampioenschappen streetdance in Schotland en heeft zij met haar team een 11e plek weten te behalen.Kortom de danschool van Malu Rosa Jansen is een plek waar iedereen terecht kan om op zijn of haar niveau te dansen op een leuke, gezellige maar vooral professionele manier!

   Skills

   • Dansen
   • Lesgeven
   • Organiseren
   • Gezellige sfeer

   Resultaten

   • Verschillende nederlandse titels
   • 6e op EK & 11e op WK
 • Hiphop Streetdance in Oosterwolde

  Op de woensdagmiddag geven wij in Oosterwolde Hiphop en Streetdance lessen. De lessen zijn van jong tot oud.15:00 - 16:00 Leeftijd 4 t/m 8 jaar 16:00 - 17:00 Leeftijd 9 t/m 12 jaar 17:00 - 18:00 13 + 18:00 - 19:30 Wedstrijd team Iconix  (Extra auditie in week 38) 19:30 - 20:30 16+ 20:30 - 22:00 Wedstrijdteam The Warriors (Extra auditie in week 38)Kom jij een gratis proefles mee doen.Malu Dance Company Oosterwolde De Slatten 32  8431 BE  Oosterwolde 
  • Sicera van der Voort

   Sicera van der Voort dansen bij demoteam MDC in Assen en geeft de lessen bij Malu Dance Company in Oosterwolde.  

   Sicera van der Voort dansen bij demoteam MDC in Assen en geeft de lessen bij Malu Dance Company in Oosterwolde.  Sicera van der Voort

 • Hiphop streetdance in Leek

  Op dinsdag en op vrijdag geven wij in Leek Hiphop en Streetdance lessen. De lessen zijn van jong tot oud.Dinsdag: 16:45 - 17:45 Basisschool leeftijd 17:45 - 18:45 13 jaar e.o.Vrijdag: 15:00 - 16:00 4 t/m 8 jaar 16:00 - 17:00 9 t/m 12 jaar 17:00 - 18:00 13+ 18:00 - 19:30 Wedstrijdteam SynercyKom jij een gratis proefles mee doen.Malu Dance Company Leek Rodenburg 1  9351 PV  Leek
  • Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen

   Malu Rosa Jansen is ooit begonnen met dansen voor de spiegel en is inmiddels al jaren de drijvende kracht achter dansschool Malu Dance Company in Assen, Leek en Oosterwolde. Ongeveer 16 jaar geleden begon Malu Rosa Jansen met haar eerste dansteam. Dat dit een succes is geworden valt af te lezen aan de schat aan ervaring welke zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan.Zo heeft MDC met bekende en populaire Nederlandse acts uit de muziekwereld opgetreden, denk hierbij aan; Yes R, Darryl, Gio, Opgezwolle, THC, JP Ballin, Sidney Samson. Ook heeft MDC gedanst in diverse videoclips, onder andere met BS-ONE en “Drop die Beat” van K-Liber. Onlangs heeft Malu gespeeld in de videoclip van Frits Bricks ft Heinek’n ft Kempi – Geldwolf en JPB – Ondersteboven. Dat Malu naast professioneel dansen ook professioneel les geeft blijkt uit het feit dat een van haar demoteams goed mee draaien op internationaal niveau. Haar jonge maar nu al succesvolle carrière heeft Malu natuurlijk niet enkel te danken aan het dansen voor de spiegel, ze is inmiddels geruime tijd afgestudeerd aan de dansopleiding in Heerenveen, tevens heeft ze stages gevolgd in Groningen bij “The UDC” en in Amsterdam bij grote namen als Vincent Vianen en Shaker (bekend van SYTYCD). Als hoogtepunt heeft Malu een volledige stage afgerond in New York (USA). Al deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat Malu veelal gevraagd word als vakkundig jurylid bij danswedstrijden, ook is ze dans-begeleidings-coach bij het jaarlijkse terugkerende danskamp.

   In 2014 is Malu Rosa Jansen met haar team MDC afgereisd naar de wereld kampioenschappen streetdance in Schotland en heeft zij met haar team een 11e plek weten te behalen.Kortom de danschool van Malu Rosa Jansen is een plek waar iedereen terecht kan om op zijn of haar niveau te dansen op een leuke, gezellige maar vooral professionele manier!

   Skills

   • Dansen
   • Lesgeven
   • Organiseren
   • Gezellige sfeer

   Resultaten

   • Verschillende nederlandse titels
   • 6e op EK & 11e op WK
 • Afro – Dancehall

  Afro – DancehallEind jaren ’70 is dancehall ontstaan als een aparte genre in de Jamaicaanse muziek.In de jaren ’80 werd dancehall overheersender door de digitale ‘ ragga’ dancehall. Door de snellere ritmes veranderde ook de dans. Op reggae, reggaeton en andere populaire dancehall muziek worden snelle energieke dansbewegingen met invloeden uit zowel Jamaica als Afrika uitgevoerd.Afro - Dancehall docent Petra gaat er een feest van maken op de dinsdagavond in Assen.Kom jij ook van 19:30 tot 20:30?
 • Wat Volgt

  Komende Lessen

  Er zijn geen lessen meer vandaag

 • Tarieven 2017- 2018

  Kosten per maand.

  • 1 uur les per week
   € 19.00
  • 2 uur per week
   € 27.00
  • 3 uur per week
   € 36.00
  • Onbeperkt
   € 40,00
  • 2½ (les +crew training)
   € 26.50
  • 3 (les +crew training)
   € 28.50
  Contact
 • Audities

  kom jij je kunsten laten zien ?

  Contact